جهت کنترل بهتر علایم بیمار و تسکین درد ناشی از آرتروز و همچنین بهبود عملکرد بیماران، علاوه بر مصرف دارو و نیز انجام برخی تزریقات داخل مفصلی که در کنترل علایم بیماران مفید هستند، جهت کنترل درد و تورم ، به حداقل رساندن ناتوانی ، بهبود کیفیت زندگی ، جلوگیری از پیشرفت روند بیماری باید اقدامات دیگری نیز صورت پذیرد. آموزش بیماران جهت انجام این اقدامات و نیز پذیرش بیمار در مورد نقش خود در درمان آرتروز، نقش مهمی در موفقیت درمان خواهد داشت. البته طرح برنامه درمانی باید مطابق انتظارات بیمار ، سطح عملکرد و فعالیت وی، تعداد مفاصل درگیر و شدت بیماری، نیازهای شغلی بیمار و نیز توجه به بیماری های همراه وی باشد.
شایعترین شکایات بیماران مبتلا به آرتروز درد و محدودیت حرکتی ناشی از آن می باشد. یافته های معاینه در مفاصل دچار آرتروز شامل درد و حساسیت ، ایجاد برجستگی استخوانی و تولید صدا در مفصل می باشد. بیماران مبتلا به آرتروز غالبا از تورم مفصل ، سفتی و خشکی صبحگاهی مفصل و گاهی دردهای شبانه شکایت دارند.
اما مهمترین اقداماتی که در درمان غیر دارویی آرتروز مفصل به کار می روند شامل موارد زیر می باشد، همکاران ما در مرکز جامع طب فیزیکی و توانبخشی نشاط با طرح یک برنامه درمانی مناسب و اختصاصی برای هر بیمار، کمک شایانی برای رسیدن به اهداف زیر می نمایند.
درباره این سایت